3 Mayıs 2008 Cumartesi

OĞLUMUN DOĞUM GÜNÜ PASTASI....



Bu pasta benim ilk şeker hamurlu deneyimim oldu , daha öncedende yapmıştım ama , hazır şeker hamuru kullanmıştım ,o sayılmaz.....Ama önce, bu şeker hamuruna beni ilk hefeslendiren ,Oktay ustada , ağzım bir karış açık, yaptığı pastaları izlediğim ve bana bir kaç konuda yardımçı olan sevgili AYŞEM'E teşekkür ediyorum ,ayrıca canım ESRACIĞIMA, bıkmadan usanmadan sürekli bana bilgiler ulaştırdı , taaaaaaa Çin'den uzanıp bu pastayı Türkiye'de birlikte yaptık ,sana çoook teşekkür ederim canım , Söke'de ,LEZZİZ PASTANESİNE , pastalarımın altında kullanmam için kendi kartonlarından bana memnuniyetle verdiği için ,çok teşekkür ediyorum.

Bu pastanın keki biraz üşengeç işi oldu ,aslında hangi tarifi yapacağımı bilemedim,çok tarif var ama daha önceden denemediğim için yapmaya korktum ,pek zamanın da yoktu ,bende işi garantiye aldım.....hazır pasta tabanı kullandım :)

Beş gün evvelden iki ölçü şeker hamuru hazırladım,Esra'nın tavsiyesi üzerine Celal usta'nın da pudra şekeri tam zamanında elime ulaştı . Şeker hamurumun detaylı tarifini Esracığımın sitesinde bulabilirsiniz.

Dört katlı, iki ayrı pasta yapmaya karar verdim,birinin üzerinede top yerleştirdim.

MALZEMELER

  • 3 paket hazır pasta tabanı(üç katlı uno marka)
  • 2 kutu dr oetker vanilyalı pasta kreması
  • 1 kutu süt kreması
  • 2 veya 3 çorba kaşığı kadar pudra şekeri
  • keki ıslatmak için biraz şekerli süt
  • damla çikolata

YAPILIŞI

İki kutu pasta kremasını ,kutunun arka yüzündeki tarife göre çırpın ,krema oluştuğunda çırpmaya devam ederek 1 kutu süt kremasını ve pudra şekerini ekleyin..Böylece krema çoğalıyor ve daha hafif oluyor.Bu kremayı kullanana kadar buzdolabında muhafaza edin.

Sırası ile,keki biraz ıslatın,krema sürün ve damla çikolata serpin, dört kat olana kadar.En son pastanın her yerini ince bir tabaka krema sürün.

Diğer pastayıda aynı şekilde yaptım.

Şimdi gelelim top yapımına,daha önce ''yeşil elma''da Ayşem bir uğur böceği yapmıştı ve ben o tekniği kullanarak topu yaptım.

Orta boy bir kasenin içini streç film ile kapladım,kalan 1 sıra keki hafif süt ile ıslattım.Kasenin içine o kek ile kapladım,tabii kase küçük olduğundan zor oldu ,kek kırıldı ,ama önlemli değil yama yapabilirsisiz,iyice bastırarak kasenin şekilini aldıktan sonra içini krema ile doldurun ve damla çikolata serpin aralara.Kalan kek parçaları ile kasenin ağız kısmını kapatın ve streç film ile sarın.

Yaptığım pastaları ve topu bir gece buzdolabında sakladım ,ve ertesi gün şeker hamuru ile kaplamasını yaptım.Benim aynı gün hem pastayı hem kaplamayı yapamayacağım için ,zamanın olmadığı için bir gün evvel yaptım.Ama top mutlaka bir gece beklemek zorunda.

Ertesi gün hamurumu renklendirdim ve pastalarımı kaplayıp süsledim.

Akşama kadar da kimse ellemesin diye buzdolabın üzerinde bekledi (havalar çok sıcak değilse ,pastayı buzdolabına koymayın).

Aslında bu şeker hamurunu rahat çalışabilmem için bazı aparatlar lazım ,bende de olmadığı için ancak bu kadarını başarabildim...:))

AFİYET OLSUN......

23 yorum:

Unknown dedi ki...

harika görünüyorlar mutlu yıllar KAAN sevgili egeli kendileri için özel yapılmış bir pastayı gördüklerinde çocuklar nekadar mutlu oluyorlar değilmi ellerine sağlık canım ne mutlu kaana senin gibi bir annesi var sevgiyle kal

egeli dedi ki...

sağol canım teşşekür ederim,haklısın çok seviniyorlar ,ama o kadar uğraştığım o şeker hamurunu fazla sevmiyorlar birazını yiyp birazını sıyırıyorlar,ne yapalım görsellikte önemli ,varsın sıyırsınlar....sevgiler

ceyt dedi ki...

pastalar harika ellerine sağlık canım.kaanın da doğum günü kutlu olsun.sağlıklı, mutlu daha nice nice güzel yıllar dilerim canım.
öpüyorum sevgiler...

egeli dedi ki...

Ceyt,sağol canım,aslında acemi işi oldu benimki ama ne yaparsın :)idare ettik...iyi pazarlar diliyorum ,kendine iyi bak....

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Hayır hiç de acemi işi olmamış. Üstelik bu kadar az denemeye bir de top yapmışsın, üstüne üstlük bir de düzgün yapmışsın ya vallahi bravo. Takdir ediyorum becerikli ellerini.

egeli dedi ki...

esram sağol bir tanem...ama yok ...hatalar arkalarda kaldı ve üstelik topu tam ortayalamadım...şu ütü şekilinde aparatım olsaydı daha rahat olurdu ,pastaya hamuru tam sıvayamadım...neyse bunada şükür,sayende canım...öpüyorum

Feyza Fidan dedi ki...

Bencede süper bir pasta olmuş buuuuu..Ellerine sağlık canımcım, oğlunun yeni yaşını kutluyorum,
Sevgiler...

egeli dedi ki...

teşekkür ederim Feyza'cım,sizler gibi pasta yapabilmem için bir fırın ekmek yemem lazım .....sevgiler

hayat dedi ki...

Merhaba hemşerim, oğlunun yaşgünü kutlu olsun.
Pastasıda bir harika.Ellerine emeğine sağlık.
Söke'ye sevgiler...

egeli dedi ki...

teşekkür ederim Hayat'cım bu güzel sözlerin için,demek aynı memleketin insanlarıyız...güzel ege....tekrar görüşmek dileğiyle...hoşçakal.

Disalce dedi ki...

canım oğlunun doğum günü kutlu olsun...

pastan nefis görünüyor..ellerine sağlık...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

önce oğlunun doğumgünü kutlu olsun.ben de senin tariflerine bayıldım.seni de hemen listeme ekliycem.umarım güzel paylaşımlar yaşarız.sevgiler

Adsız dedi ki...

Oğlunuzun doğumgünü kutlu olsun, nice yaşlara. "egeli" profilini Esra'nın yorumlarında görünce çok merak ettim. Sayfanızı ilk kez ziyaret ediyorum, tarifler çok güzel, ellerinize sağlık.

egeli dedi ki...

sevgili Disal çok teşekkür ederim canım ,tekrar görüşmek dileğiyle,hoşçakal.

-----------------------------------

Yasemin'cim ,sağol canım,bende seni ekledim,kendine iyi bak sevgiler.

-----------------------------------

Pınar'cım teşekkür ediyorum canım,bende hemen senin siteni ziyaret ettim ve yorumumu bıraktım,tekrar görüşürüz ,hoşçakal.

Adsız dedi ki...

pasta süper olmuş.ellerine sağlık.eminim tadı da çok nefistir.bir dilim de ben aldım haberin olsun.sevgiler.ziyaretine çok sevindim herzaman beklerim

egeli dedi ki...

teşekkür ederim Ferzan'cım.Afiyet olsun,bir dilim daha istermisin????
sevgiler...

bir demet feslegen dedi ki...

Oğlunun doğum günü kutlu olsun :)Eminim pastaya bayılmıştır..harika olmuş,
Sevgiler

EZGi :)) dedi ki...

canım harika bir pasta kaancığında ellerine saglık kocaman sevgiler
canım bu arada yanlış anlamazsan birşey sormak istiyorum sökede yenikentte hiç oturdun mu??

egeli dedi ki...

TEŞEKKÜR EDERİM EDA'CIM,SAĞOL....SEVGİLER

-----------------------------------EZGİ'CİM SAĞOL CANIM,EVET YENİKENT'TE OTURDUM. ÖPTÜM ,HOŞÇAKAL

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik, Harika bir pasta olmus. Nice guzel yaslar diliyorum oglusuna saglikla, mutlulukla.
Sevgiler ve guzel bir gun dilegimle.

egeli dedi ki...

AYBİKE'CİM SAĞOL CANIM ,HEPİMİZİN ÇOCUKLARINA ALLAH ÖMÜR VERSİN İNŞALLAH...SEVGİLER

Adsız dedi ki...

Canım oğlunun doğum günü kutlu olsun nice uzun yaşlara sağlıkla, mutlulukla canım. Pastanda çok güzel olmuş. Ellerine sağlık...
Taş yapıştırmayla ilgili bilgi vereyim canım.
Ben kalekimle yapıştırıyorum önce duvarların altını tık tık lıyorum kalekimi hmur gibi yapıyorum su katarak duvara resmi çiziyorum el yeteneğiyle yapıştırıyorum üzerine beyaz kırmızı yeşil topladığım taşları koyuyorum onlar duruyor ve kuruyor ertesi gün yat verniği ile cila atıyorum. Canım beyaz zemin üzerine çalış. Anlamadığın yer varsa sor anlatayım inan çok zevkli. Hoşçakal sevgiyle kal. canım Anneler günün şimdiden kutlu olsun.

egeli dedi ki...

HAYRİYEÇİM,SAĞOL CANIM.AYRICA VERDİĞİN DEĞERLİ BİLGİLER İÇİN DE TEŞEKKÜR EDİYORUM,YAPMAYA TAM KARAR VERDİĞİM ZAMAN TEKRAR BİLGİ ALIRIM , ELLERİNE SAĞLIK.
SENİNDE ANNELER GÜNÜN KUTLU OLSUN CANIM....SEVGİLER

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin